oktober, 2020

21okt19:0020:00Äntligen onsdag! Eucharist "Taizé style". Taizémässa.Holy communion with influences from Taizé. In English and Swedish. En enkel mässa med sånger från Taizé, på engelska och svenska.

Mer

Info

Welcome to a time for prayer and communion! We sing songs in different languages, coming from the ecumenical monastery of Taizé in France, and share the holy communion.

Välkommen till en stund av bön och gemenskap! Vi sjunger sånger på olika språk som kommer från det ekumeniska klostret i Taizé, och får del av nattvarden tillsammans.
Taizé är ett kloster i Frankrike som ett vanligt år samlar tusentals unga vuxna till gudstjänster och bibelstudium. Där har man utvecklat en egen stil med stillsamma gudstjänster med ljus, enkla sånger som sjungs stilla många varv så att texten kan få sjunka in och bli till en bön, med bibelläsning och tystnad. Taizésångerna skrivs på många språk för människorna på Taizé kommer från så många olika länder.
Vår mässa är inspirerad av Taizé, men på svenskt vis. Vi kommer att prata engelska och/eller svenska beroende på vilka som kommer. Välkommen med!
För att läsa mer om Taizé, se här: https://www.taize.fr/sv
lit candle

Tid

(Onsdag) 19:00 - 20:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

X