Söndagsgudstjänst 16/2

Idag firade vi en annorlunda gudstjänst i EFS-kyrkan. Temat var ”Mission possible”. Ett av syftena var att samla in pengar till EFS olika missionsuppdrag runt om i världen. Sandra Flank inledde och Karin Lindmark ledde gudstjänsten.

Vi startade med en gemensam samling. Först berättade Kersti Karlson om den aktuella situationen i Mekane Yesus-kyrkan i Etiopen. Hon besökte landet i december 2019. Sedan ”skypade” vi med en av våra missionärsfamiljer över internet direkt från Iringa i Tanzania. Det var var familjen Sandahl som berättade om sitt arbete där. De arbetar inom sjukvård och diakoni både praktiskt och administrativt. Se bild på familjen nedan.

Sedan serverades pepparsås och fika. Vi fick också delta i olika aktiviteter för alla åldrar som t.ex. läsa hälsningar från olika missionärer, handla hantverk från Etiopien, lösa ett quiz med mera. Vi avslutade i stora salen med en insamling till våra internationella projekt och vi bad också för vårt arbete.

Familjen Sandahl i Tanzania.

Barnens eget bord, teckning med mera.

Trivsamt intagande av pepparsås!

Kersti Karlsson berättar från sin resa i Etiopien december 2019.