Midvinterfesten

En av våra medlemmar, Carl-Axel Robertsson skriver här några rader om helgens stora midvinterfest på EFS:

—-

mid1.png

Den traditionella Midvinterfesten blev som vanligt en succé.

I afton den 20 januari 2007 fick vi på EFS i Skellefteå uppleva en stor sång- och musikfest. Den traditionsenliga Midvinterfesten, där föreningens alla körer bjöd på en fin och omväxlande musik- och sångafton, blev mycket uppskattad. En tradition som vi vill behålla.

Bredden i stil och åldrar bidrog säkert till att vår stora lokal fylldes till bristningsgränsen. Det känns stort att få vara med i detta sammanhang då man förstår hur mycket frivilligt arbete som läggs ner av våra körer och framförallt dess ledare. De måste drivas av något mera och större än att bara få visa upp sig. Tack till alla fantastiska ledare.

Det känns så fräscht att få lyssna till Collage med sina nyfikna deltagare, United med sin entusiasmerande stil, Trinity med mycket eget material, Vox Nova med stor bredd samt den aldrig tröttnande EFS kören. Alla har mycket att bidra med vilket gör att denna Midvinterfest blir en härlig totalupplevelse. Eftersom jag inte är särskilt musikalisk kan jag inte recensera de olika insatserna men jag vill ändå nämna Trinitys sång ”Invitation”. Den berörde mig starkt. Helena Nilssons appell kändes äkta och närvarande.

Mats Lundbergs tacktal till alla körledare var fyndigt, trevligt och välförtjänt.

Den avslutande fika- och mingelträffen fyllde hela Arken.