Klippenresan den 8-10 september 2017

Vädret ser lovande ut. Solen skiner emellanåt.

Utfllykten startar vid Hemavans högfjällshotell

Vandring under den fantastiska regnbågen

Glada miner trots ett ganska blåsigt väder.

Härligt fika vid den fina lappkåtan uppe på fjället

Lördagkväll med prat och mys.  Birgitta Byströms limpa hade strykande åtgång. Receptet hittar ni här:

Birgittas fruktbröd

1 bröd
Smörj formen samt anv. gärna sesamfrö.
3 dl grahamsmjöl
4 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
frukt ex. russin, aprikoser, fikon, dadlar i klippta bitar
Mandel och nötter
5 dl filmjölk
1 dl sirap
160′ 1 tim. 15 min

Dessa grabbar njöt i fulla drag…..

….. de ägnade sig bl a åt cykling i fjällterräng!

Guns havregrynskaka med crème fraiche

300 gram smält margarin/smör
4 dl farinsocker
5 ½ dl havregryn
5 ½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat

Blanda de torra ingredienserna, rör ner det smälta smöret/margarinet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 25 x 35 cm.
Bred ut 1/2-2/3 av smuldegen i långpannan, platta till kakan.
Grädda i 6 minuter i 175 grader mitt i ugnen.

Fyllning:

3 dl crème fraiche
3 dl strösocker
4 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Blanda crème fraiche, strösocker och potatismjöl i en panna och låt krämen sjuda. Rör sist ner 2 tsk vaniljsocker.Bred fyllningen över kakan och strö på resten av smuldegen.
Grädda i 10-20 minuter i mitten av ugnen.

Umeälven nedanför Klippengården.