Kropp och blås i gudstjänsten

Söndagens gudstjänst blev en spännande blandning av blåsmusik och tankvärda funderingar kring kroppen. För det förstnämnda stod en tillfällig blåsorkester som hjälpte till i församlingssången (lyssna på en liten snutt här):

Hans Marklund pratade om hur viktigt det är att vi vågar göra kristendomen mer kroppslig i vår vardag.

Hans Marklund

På det efterföljande kyrkkaffet fick vi höra mer om Stadsmissionens arbete och blev utmanade att – som ett konkret sätt att hjälpa besökande på Stadsmissionen att våga ta steget till EFS – komma och fika i Skellefteå Taxis gamla lokaler intill järnvägsstationen som nu är Stadsmissionens hem.

”Vi har till och med billigare fika än här på EFS” påpekade Hans Marklund. Hela hans predikan kommer också att läggas upp på Stadsmissionens hemsida, som du hittar här.

Jarl Marklund

Gudstjänsten leddes av Jarl Marklund, och orkestern leddes av Jarl, Thomas ”Biceps” Östlund, Bengt Fridolfsson och Gunnel Marklund som också utgjorde komp för orkester och psalmsång.