iCentrum 5 dec

Denna söndags iCentrum-gudstjänst hade temat ”Elvis, kungen och jag”.

Roger Wikström och AnnaCarin Falkman ledde gudstjänsten som innehöll allt från charader till Elvislåtar. Sången stod Per-Everth Lindgren för och Mästerskapet levererade mästerlig musik i vanlig ordning.

Den gemensamma nämnaren i temat för gudstjänsten kanske inte säger sig självt.

När vi presterar eller gör något bra kan vi få höra att vi är kung, och om vi lyssnar på samhället så förväntas vi prestera på så många områden. Det är inte lätt! ”Hur orkar du med ditt eget kungadöme”? Den frågan ställde Roger i sin predikan.

Luther skrev för 500 år sedan ”Om en kristen människas frihet”. Trots att texten är så gammal är den förvånansvärt modern och aktuell. Den sammanfattar kristen tro i fyra punkter: Skriften allena, Kristus allena, Nåden allena, Tron allena.

Biljetten till himlen handlar ingenting om hur du lyckas och presterar. Om vi vågar abdikera från vårt eget kungadöme, så sköter Gud resten. Vi kan gå från ett fängelse av prestation till nåden allena, och få frid. (Här sjöng Per-Evert Lindgren Peace in the Valley av Elvis Presley)

Kollekt togs upp under psalm 108, Gå Sion din Konung att möta. Under gudstjänsten höll Nils Lundkvist i ett välbesökt Tweens och Sara Lindkvist hade Söndax med de mindre barnen.