Börja längta! Boka hotell till rabatterat pris!

Varmt välkomna till

EFS och Salt Västerbottens konferens
Nära Jesus!

29 – 31 Oktober 2021 i Umeå

Årets tema är ”Mission Possible”

Anmälan öppnar den 27 september och stänger den 22 oktober. Anmälan är till för de som anordnar att veta på ett ungefär hur många som kommer delta i seminarier, äta mat osv.
Klicka er vidare till EFS Västerbottens hemsida för att anmäla er till årets konferens!

Det är även möjligt att ringa och anmäla sig till Erika Löfroth, 0910-12510. Gudstjänsterna under helgen kommer också att sändas digitalt via EFS Västerbottens Facebook. Man behöver inte ha Facebook för att följa sändningarna.

Om du inte kan vara med på hela helgen, utan endast gudstjänsterna behöver du inte göra en anmälan – då är det bara att dyka upp och vara med!

19.00 Mässa Följ mig! Del 1 Arne G Skagen, Erik Wäcklén och kören Al Dente.
Mötesledare Kristina Eriksson och Josefin Häggström. Mässan leds av Mats Lindberg.

21.00 Gudstjänst Får Anden lov? Elisabeth Svedberg,
Mötesledare: Mats Lindberg och Agnes Flank.

9.00-9.30 Drop-in, kaffe
9.30-10.15 Seminarium med Arne G Skagen: Äntligen måndag! Del 1
10.30-11.30 Parallella samlingar (kaffe serveras i respektive lokal)
11.30- 12.45 Lunch
13.00-14.00 Seminarium med Arne G Skagen Äntligen måndag! Del 2
13.00-15.00 KRIK- seminarium
14.00-15.00 Parallella samlingar
15.30-16.30 Parallella samlingar
15.30-17.30 Salts Årsmöte (pizza efteråt)
15.30-17.30 Klippens Stormöte.

18.30 Gudstjänst Följ mig! Del 2.
Arne G Skagen, Mötesledare Mats Lindberg och Lovisa Bergner. Lovsång Isak Samuelsson mfl.

21.00 Gudstjänst Vi och dom eller bara ett vi? Om mission, vardagstro och Sackaiosmänniskor. Samtalsgudstjänst med ungdomar och vuxna. Lovsång Elsa Rydin mfl. och förbön.
Ungdomar från Grisbackakyrkan samt Anneli Aronsson, Petter Sundkvist, Ragnhild Pelo, Kerstin Eriksson.

Söndag
10.00 Bibelsamtal. «Gå därför ut…». Missionbefallningen Matt: 28.18-20. Arne G Skagen, Mötesledare: Karin Lindmark.

10.00 Körövning med Tillsammanskören.
Alla åldrar (barn, unga, vuxna) är välkomna! Övning av tre enkla sånger som sedan sjungs i gudstjänsten. Marta Bäckman. Saft/kaffe/te efteråt.
 EFS Västerbottens hemsida finns det ljudfiler att lyssna på innan körövningen.

11.00 Skattengudstjänst, alla dagar.
Erik Johansson, Mirjam Bergner
Tillsammanskören med Marta Bäckman, Simon Persson mfl musiker.

Programmet i sin helhet finns på www.efsvasterbotten.se och Facebook

Övrig informationBoende

Vi har gjort en gruppbokning på Scandic Syd. Om du är intresserad av att boka ett rum, hör av dig till Erika Löfroth erika.lofroth@efsvasterbotten.se eller via telefon: 0910-125 10

Parkering

Det finns relativt gott om parkeringar inom promenadavstånd. Kom i god tid! Generellt gratis efter kl.18 på vardagar, kl.15 på lördagar och gratis på söndagar.

Mat

Det kommer att finnas möjlighet att köpa lunch på plats.

Erika Löfroth, konferenssamordnare 0910-125 10, erika.lofroth@efsvasterbotten.se

Varmt välkomna Nära Jesus!

Barn-, tweens- och ungdomsspår

Barn (4-11 år)
På lördagen kommer det finnas ett barnspår där vi läser bibelberättelser, pysslar, leker och gör andra roliga saker under dagen. På gudstjänsterna (fredag, lördag och söndag) kommer det att finnas möjlighet att sitta och rita och pyssla inne i gudstjänstlokalen.

Tweens (10-14 år)
Vi kommer att samlas kring 9.00, vi hänger tillsammans under dagen och gör olika roliga aktiviteter. Det kommer att finnas lunch och fika. Vi avslutar dagen runt 16.00.

Ungdom (14-)
Det kommer att finnas ett ungdomsspår som börjar på lördagen och avslutas med gudstjänsten på söndag. Det blir olika aktiviteter, KRIK med bouldering på KFUM, Salts årsmöte, gudstjänst, häng på kvällen och övernattning.

Salt Västerbottens årsmöte
Lördagen 15.30 (Efter KRIK passet!)

Årsmötet hålls i Tegkyrkan, antingen deltar du på plats eller via möteslänken nedan.

Google meet-länken: meet.google.com/xwa-xjet-edz

Fullmaktsgranskningen hålls före årsmötet.
Efter mötet äter vi pizza tillsammans.
Om du är medlem i en Salt-förening kan du komma till årsmötet som ombud.
Det betyder att du får rösta på årsmötet. Även om du inte är ombud kan du delta.
Årsmöteshandlingarna hittar du på EFS Västerbottens hemsida.

Kom och var med! Du är viktig!
Salt Västerbottens styrelse

Parallella samlingar

10:30-11:30

• EFS internationella mission – Erik Johansson och IR.
  • Praktiskt seminarium – Kristina Eriksson. Luffarslöjd i galv och rostfritt.
  • BIAL (Barn I Alla Länder) – Sofia Svensson. Hur mission kan ske utifrån ett barnperspektiv.
  • Att leva ett missionellt liv på hemmaplan – Elisabeth Svedberg.

13:00-15:00

• KRIK (Kristen idrottskontakt) – Petter Sundkvist. Vi provar  bouldering/inomhusklättring med en paus i mitten för andakt.

14:00-15:00

• Workshop kring hur vi kan arbeta med vision och inriktning på lång sikt för EFS Västerbotten – Mats Lindberg och Mikael Walter.
  • EFS internationella mission – Erik Johansson och IR.
  • Att prata tro med barn – Matilde Burström och Laila Israelsson.
  • Mission – igår, idag, i morgon!? Birgit Hedman, Åke Hägglund.

15:30-16:30

• Knat och prat (utomhus) – David Bergquist.
  • NGO-utbildning – Jonas Abbevik. För dig som är/ska bli lokal administratör i din förening.
  • Praktiskt seminarium 2 – Kristina Eriksson. Luffarslöjd i galv och rostfritt.
Konferensen Nära Jesus arrangeras av EFS Västerbotten och Salt Västerbotten i samarbete med Sensus.