”Hompas” besök i EFS kyrkan

Mats Lundberg är en engagerad lyssnare. Han blev särskilt intresserad då ”Hompa” kom på besök. Här får du läsa hans ”referat”. Delar du hans tankar? Så skriver Mats:

Anders ”Hompa” Holmbom gör intryck. Man lämnas inte oberörd efter att ha hört, och inte minst sett honom predika. Hans budskap är tydligt. Han pekar på Jesus.

Han talar om bön och helande. Han är angelängen och rak i sitt budskap.

Han talar ett vardagsspråk, ibland på gränsen till rumsrent. ”Skit i det”.

Men han berör och man lyssnar. Hans kroppsspråk är lite yvigt och ibland skymmer han sitt budskap med sitt ostrukturerade agerande. Så var det på lördag kväll.

Då handlade det om helande. Man behöver inte tro, man behöver inte känna något när man ber. Det sker ändå saker.

Och ofta kommer bönesvar oväntat och som en överraskning. Man kan behöva be flera gånger och i etapper om problemet är svårt.

När Jesus botade en blind såg denne först suddigt men då bad Jesus en gång till och då blev det klart.

Hans favoritberättelse om Mattias från Holmsund fick vi höra både lördag och söndag. Den handlar om hur praktisk bön fungerat utan att känslor och stämningar varit för handen.

Helgens möten var välbesökta med ett stort inslag av unga deltagare i den bönehelg som hållits i kyrkan. Lördagskvällens möte med Helena Nilsson och ett lovsångsteam kändes genuint efsigt, med svensk text och gammalt Fader vår.

På söndan medverkade Vox Nova som väl föll in i ramen med den moderne predikanten

Mats Lundberg

En reaktion på ””Hompas” besök i EFS kyrkan

1. GUD HÖR BÖN!
    Jag är så glad för de 20 tal ungdomar som var med hela helgen (med tema bön). Ett av det som berörde mig mest under helgen var lördagskvällen natten. Under hela natten bytte ungdomarna av varann i bönerummet (dvs från kl. 22:00 till 10:00 på söndag morgon) och bad där för vår stad, för sina vänner, för dem som inte tror mm. När jag på söndagsmorgonen frågade hur det hade varit svarade de – med en glädje som inte gick att ta miste på – ”Helt fantastiskt”

JESUS är fantastisk och BÖNEN, som är gemenskap med Jesus!

Kommentarer inaktiverade.